winosfera
BACK
lunch
SBUSINESS LUNCH 
MENU
Dwa dania 39pln/os.
Trzy dania 49pln/os.
pon-pt
(19.10.2017)
Czwartek/Thursday

Starter/Starter:

Łosoś gravlax, kalarepa, węgorz wędzony, sałatka z warzyw, grillowany ziemniak
Gravlax salmon, kohlrabi, smoked eel, vegetables salad, grilled potato
Sałatka z pieczoną piersią z indyka, pesto bazyliowe, brukselka, migdały z papryką
Salad with roasted turkey fillet, basil pesto, brussels sprouts, almonds with peper
Zupa cebulowa, ser Gruyere, bagietka
Onin soup, Gruyere cheese, baguette

Danie główne/Main course:

Firccasse rybne, kuskus cytrynowy, veloute z muli, kawior miętowy
Fish friccasse, lemon couscous, mussels veloute, mint caviar
Smażona stek z rostbefu, puree ziemniaczane z Pommery, szpinak, warzywa ecrase
Pan fried rostbef  steak, potato puree with Pommery, spinach, vegetables ecrase
Gnocchi, sos serowy, rukola
Gnocchi, cheese sauce, rocket salad

Deser/Dessert:

Lody i sorbety
Ice cream and sorbet
Krem z pomarańczy, czekolada, lody pistacjowe
Orange cream, chocolate, pistachio ice cream
Jeżyny, krem waniliowy, beza wiśniowa, sorbet truskawkowy, amarantus
Blackberries, vanilla cream, cherries meringue, strawberry sorbet, amaranthus
 
kieliszek wina/glass of wine (125 ml) w cenie 6 pln:
Villa Sandi Cuvee di Pinot Bianco Pinot Grigio IGT, Veneto, Włochy
Theuniskraal Prestige WOO Tulbagh, RPA
 
 

 

Łopatka jagnięca, houmus, ogorek i marmolada z czerwonej cebuli

 

Lamb shoulder with houmus, cucumber and red onion marmalade