winosfera
BACK
chłodna31

Fine Dining Week - Festiwal Sztuki Restauracyjnej na Chłodnej 31

Fine Dining Week - Festiwal Sztuki Restauracyjnej na Chłodnej 31!
25 sierpnia – 3 września! 
 
To już druga edycja Fine Dining Week w której Winosfera w Warszawie bierze udział! Popisowe, pięciodaniowe menu, w pięknej oprawie Goście skosztują w festiwalowej cenie 119 złotych. Rezerwacji można dokonywać na www.restaurantweek.pl. 
 
W ostatniej edycji festiwalu Winosfera otrzymała dwa ważne wyróżnienia według plebiscytu gości: 
* NAJLEPSZY DEBIUT
* NAJLEPSZA ATMOSFERA
 
Podczas Festiwalu Goście będą mogli przekonać się, że najwyższej próby sztuka restauracyjna to znacznie więcej niż kulinarne rzemiosło. Fine dining to przede wszystkim jakość gourmet, ekskluzywność, lokalność, świeżość, kulinarna sztuka kompozycji smaków oraz mistrzostwo w kreowaniu wielozmysłowego doświadczenia dla najbardziej wymagających Gości.
 
Festiwal Fine Dining Week jest wyjątkową okazją na poznanie w gronie najbliższych świata bezkompromisowej jakości, eksperckiej tradycji i nowoczesnej odwagi w kreowaniu trendów. Restauracje uczestniczące w Festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin (Sztućcami oraz prestiżowymi wyróżnieniami Bib Gourmand) oraz są umieszczane na wysokich miejscach przewodnika Gault & Milleau.
 
Cały czas możecie zarezerwować stolik w restauracji Winosfera w Warszawie i w ramach Fine Diningowego menu skosztować, co dla Was przygotowaliśmy tym razem:
 
MENU 1
I. Tuńczyk w sezamie, ponzu, salsa z mango, galaretka z ziół
II. Smażone foie gras, tortellini z kurzą wątróbką, sos z czerniny
III. Filet z żabnicy, działkowe pomidory, brokuł gałązkowy, chrupiące kalmary, piana z szalotki i parmezanu
IV. Pierś kaczki Magret, chrupiąca nóżka, puree z brzoskwiń, kolorowe buraki, sos z pomarańczą
V. Pieczone jabłko, Sauternes, orzechy, mleczny lód z ziarnami zbóż
 
MENU 2 - Veggie
I.Tuńczyk w sezamie, ponzu, salsa z mango, galaretka z ziół
II. Grzybowe arancini z porem i estragonem
III.Filet z żabnicy, działkowe pomidory, brokuł gałązkowy, chrupiące kalmary, piana z szalotki i parmezanu
IV. Otwarta lasagne z kurkami, groszek, ser Manchego
V. Pieczone jabłko, Sauternes, orzechy, mleczny lód z ziarnami zbóż


Zapraszamy do dokonywania REZERWACJI !