winosfera
BACK
lunch
BUSINESS LUNCH 
MENU
Dwa dania 39pln/os.
Trzy dania 49pln/os.
pon-pt
(26.04.2018)
Czwartek/Thursday
 

 

Starter/Starter:

Tatar z tuńczyka, ogórek, majonez miso
Tuna tartare, cucumber, miso mayonnaise
Pierś z indyka, puree z czosnku, radicchio
Breast of turkey, garlic puree, radicchio
Chłodnik z ogórka
Cucumber chill soup

Danie główne/Main course:

Smażony filet z łososia bałtyckiego, puree z dyni, fregola, pak choi
Pan fried baltic salmon fillet, pumpkin puree, fregola, pak  choi
Wolno pieczona krzyżowa, ziemniaki z rozmarynem
Slow roasted heart of rump, potatoes with rosemary
Trofie, sos pomidorowy, parmezan
Trofie, tomates sauce, parmesan

Deser/Dessert:

Lody i sorbety
Ice cream and sorbet
Ciastko migdałowe, krem yuzu, żel z kwaśnej mandarynki
Almonds cake, yuzu cream, camalansi gel
Mus z sera, beza z limonką, biała czekolada
Cheese mousse, lime meringue, white chocolate
 
kieliszek wina/glass of wine (125 ml) w cenie 6 pln:
Villa Sandi Cuvee di Pinot Bianco Pinot Grigio IGT, Veneto, Włochy
Theuniskraal Prestige WOO Tulbagh, RPA
 
 

 

Łopatka jagnięca, houmus, ogorek i marmolada z czerwonej cebuli

 

Lamb shoulder with houmus, cucumber and red onion marmalade