winosfera
BACK
lunch
BUSINESS LUNCH 
MENU
Dwa dania 39pln/os.
Trzy dania 49pln/os.
pon-pt
(26.06.2017)
Poniedziałek/Monday

Starter/Starter:

Burger z tuńczyka, pak choi, puree z awokado, galaretka bonito
Tuna burger, pak choi, puree avocado, bonito jelly
Sałata tajska z grillowaną wołowiną
Thai salad with grilled beef
Chłodnik z botwiny
Chilled beetroot soup

Danie główne/Main course:

Grillowany stek z miecznika, białe szparagi, puree z brzoskwini, sos vierge
Grilled swordfish steak, white asparagous, peach puree, vierge sauce
Smażony rostbef, ecrase z ziemniaka i karczocha, młoda sałata rzymska, kurki z bobem
Pan fried cirlion, potatoes and antrichoke ecrase, baby gem, cocks with beaver
TTroffie z pesto bazyliowym, rukolą i parmezanem
Troffie with basil pesto, rocket salad , parmesan

Deser/Dessert:

Lody i sorbety
Ice cream and sorbet
Sernik brzoskwiniowy, sorbet z mango, świeże truskawki
Peach cheesecake, mango sorbet, fresh strawberries
Risotto waniliowe, sorbet z marakuji, piana kokosowa
Vanilla risotto, passion fruit sorbet, coconut foam
 
kieliszek wina/glass of wine (125 ml) w cenie 6 pln:
białe/white - Villa Sandi Cuvee di Pinot Bianco Pinot Grigio IGT, Veneto, Włochy 
czerwone/red- Theuniskraal Prestige WOO Tulbagh RPA 2012
 

 

Łopatka jagnięca, houmus, ogorek i marmolada z czerwonej cebuli

 

Lamb shoulder with houmus, cucumber and red onion marmalade