winosfera
BACK
lunch
BUSINESS LUNCH 
MENU
Dwa dania 39pln/os.
Trzy dania 49pln/os.
pon-pt
(21.02.2018)
Środa/Wednesday
 

Starter/Starter:

Brandada, zielony groszek, galaretka z mleka kokosowego
Brandade, green peas, coconut jelly
Schab cielęcy, puree z dyni, jarmuż, seler
Loin of veal, pumpkin puree, curly kale, celery 
Krem z brokułów, Gorgonzola
Broccoli creamy soup, Gorgonzola

Danie główne/Main course:

Łosoś, ragout warzywne, sos chowder
Salmon, vegetable ragout, chowder sauce
Smażony antrykot, fondant ziemniaczany, pomidory
Pan fried ribeye, potato fondant, tomatoes
Makaron soba, smażone warzywa, pak choi
Soba noodles, pan fried vegetables, pak choi 

Deser/Dessert:

Lody i sorbety
Ice cream and sorbet
Sernik Yuzu, ananas kompresowany, rum
Yuzu cheesecake, compressed pineapple, rum
Tarta waniliowa, marshmallow, marakuja
Vanilla tart, marshmallow, passionfruit
 
kieliszek wina/glass of wine (125 ml) w cenie 6 pln:
Villa Sandi Cuvee di Pinot Bianco Pinot Grigio IGT, Veneto, Włochy
Theuniskraal Prestige WOO Tulbagh, RPA
 
 

 

Łopatka jagnięca, houmus, ogorek i marmolada z czerwonej cebuli

 

Lamb shoulder with houmus, cucumber and red onion marmalade