winosfera
BACK
menu
 Aktualizacja 4.02.2019

Startery

 
Terrina z ośmiornicy • ostryga • pancetta • glony  41
 
Żabnica · majonez chorizo  oliwa koperkowa  koper morski  38  
Małże Św. Jakuba • kalafior • wanilia • guanciale  63  
Tatar wołowy • rukola • jajko • borowik  33  
Smażone Foie gras  chleb bananowy  słony karmel  ocet chardonnay  59
 
St. Daniele • pigwa • orzechowe pecorino • frise  39
 
Pieczony camembert • dynia • miód • ciasto francuskie  45  
Kozi ser Le Bouchon • burak • orzech laskowy • białe porto  39
 

Zupy

 
Consomme z dzika • sarna • duxelle  39  
Chowder z makreli • ostrygi • aterynki  34
 
Krem z karmelizowanego czosnku • foccacia • chrzan • jajko  32  

Sałaty i pasty

 
Tortellini • perliczka • foie gras • topinambur  39/65
 
Warzywa korzenne  puree z pasternaku  ser mimolette  miód  36  
Tagliatelle • oliwa • trufla • Pecorino truflowe  32/52  
Sałaty • buraki • czerwona cebula • salsefia  22/42  

Dodatki do sałat

 
Wołowina • ryba • ser  24/18/22
 

Dania główne

 
Stek z tuńczyka • sezam • wasabi • kimchi  110  
Konfitowany filet z łososia  grejpfrut  gniocchi  curry vinaigrette  79  
Jesiotr  placek ziemniaczany z kiełbasą  wódka cytrynowa  jus gras  67
 
Sezonowana polska wołowina  109
 
Comber z królika  brukiew  marmolada cebulowa  orzechy pinii  81  
Zad jagnięcy • Gorgonzola • soczewica • czarna oliwka  88  
Polędwica wołowa • rukiew wodna • ogon wołowy • tuk  99  

Dodatki do dań głównych

 
Sałata • burak • czerwona cebula • salsefia 12
 
Ziemniak  12  
Szpinak  14  
Warzywa  14
 
Pieczywo  5   

Desery

 
Domowe lody • sorbety  18 
 
Ciastko cynamonowe • Kahlua • migdał • jogurt • tymianek 28
 
Krem z mlecznej czekolady • marakuja • śliwka •  pekan  29  
Suflet pistacjowy  dziki ryż  lody philadelphia z wiśnią 31
 
Fondant czekoladowy • żurawina • malaga • kokos 32
 
Deska serów 32
 

Od 8 osób do rachunku doliczany jest serwis w wysokości 12% wartości rachunku.

Szef Kuchni | Bartłomiej Brzuska