winosfera
BACK
menu
Ostatnia aktualizacja 23.06.2017

Startery

 
Tuńczyk w sezamie, ponzu, salsa z mango, galaretka z ziół       
42 pln
Chrupiący krab "soft shell", pak choi, ananas, domowy sos sweet chilli
44 pln
Małże Św. Jakuba, karmelizowane skrzydełko kurczaka, fondue z pomidorów, piana z groszku
54 pln
Terrina z łopatki cielęcej, ozór cielęcy, smażona grasica, palone masło, sferyczny groszek
36 pln
Smażona foie gras, chutney z czereśni, karmelizowany brioche
56 pln
Carpaccio z polędwicy wołowej, starzona gouda, chrupiąca słonina, kurki, bułeczka z siemieniem
34 pln
Kozi ser Rocamadour, puree z migdałów, bon bon orzechowy, pesto z kalafiora i złotych rodzynek
38 pln

Zupy

 
Veloute ze słodkiej kukurydzy z pianą kokosową i vinaigrette z trawą cytrynową
28 pln
Wiosenne consomme z drobiu, maccheroni z czarnego ryżu, domowa kiełbaska, lubczyk
42 pln

Sałaty i pasty

 
Ravioli z perliczki, grillowane młode pory, gremolata z pinią i rodzynkami, kremowy jus gras 36/64 pln
Tagliatelle, trufla, masło, parmezan      26/46 pln
Burrata, grillowana ośmiornica, faszerowana mini papryczka, chorizo    42 pln
Zielone pappardelle, kurki, bob, estragon, kremowe żółtko, kozi ser 28/54 pln
Mieszane liście sałat, warzywa, vinaigrette 22/42 pln

Dodatki do sałat

 
Grillowana wołowina
24 pln
Domowa wędzona i grillowana makrela z gremolatą
18 pln
Kozie babki z czarnuszką
22 pln

Dania główne

 
Pierś kaczki Magret, chrupiąca nóżka, puree z brzoskwiń, kolorowe buraki, sos z pomarańczą
88 pln
Specjał z polskiej, sezonowanej wołowiny cena dnia
Pieczony zad jagnięcy, grasica, bakłażan z miso, jogurt grecki
88 pln
Polędwica wołowa, topinambur, grzyby, sos Porto 
96 pln
Smażony filet z dorady, cytrynowe szpecle, kurki, kukurydza, vinaigre e z wędzonego węgorza
84 pln
Filet z łososia bałtyckiego, ziemniakizporem, puree z kaparów i rodzynek, vinaigre ezgranatem
84 pln
Filet z żabnicy, działkowe pomidory, brokuł gałązkowy, chrupiące kalmary, piana z szalotki i parmezanu
92 pln

Dodatki do dań głównych

 
Mieszane sałaty, warzywa, vinaigrette
12 pln
Domowe frytki
12 pln
Szpinak saute
14 pln
Ecrase z warzyw korzeniowych
14 pln
Dodatkowe pieczywo
5 pln

Desery

 
Mus cytrynowy, piana z truskawek, sorbet z bazylii 28 pln
Galaretka z wina i malin, krem kawowy, lody z mango
28 pln
Chrupiąca matcha, krem pistacjowy, lody creme fraiche z krwistą pomarańczą
28 pln
Czereśnie z kwiatami bzu, granita szczawiowa, domowa rico a, sorbet z truskawek
32 pln
Sernik waniliowy, galaretka z brzoskwiń, maliny, lody Yuzu
28 pln
Domowe lody i sorbety
18 pln
Deska serów
32 pln

Od 8 osób do rachunku doliczany jest serwis w wysokości 12% wartości rachunku.

Szef Kuchni | Jakub Adamczyk