winosfera
BACK
menu
 Aktualizacja 23.04.2018

Startery

 
Ośmiornica, selekcja pomidorów, pesto bazyliowe, oliwka    
36 pln
Białe mięso kraba, puree z awokado, grzanka, dressing curry
41 pln
Małże Św. Jakuba, balotyna wieprzowa z cytryną, puree dyniowe, pomarańcza
58 pln
Zielone szparagi, smardze, jajko sous vide, truflowe Pecorino
39 pln
Smażona foie gras, sake, rabarbar, pączek z orzechami
59 pln
Carpaccio z polędwicy wołowej, Tête de Moine, majonez z czarnej trufli, gąsówka
41 pln
Kozi ser Chèvre Frais, żel Earl Grey, chutney z bergamotki, pieczony burak
39 pln

Zupy

 
Tajska zupa kokosowa, pędy bambusa, kalmary, kolendra
34 pln
Consommé wołowe, warzywa parisienne, linguine, tłuszcz foie gras
38 pln
Krem z czosnku niedźwiedziego, chrupiący brokuł
28 pln

Sałaty i pasty

 
Pierożki z królikiem, dziki czosnek, mascarpone, orzechowe beurre noise e
38/64 pln
Czarne linguine, krewetki pad thai, mix grzybów, lubczyk 28/54 pln
Tagliatelle, trufla, masło, parmezan 28/48 pln
Burrata, marmolada z chorizo, cukinia, majonez estragonowy, chips z czarnej oliwki 42 pln
Mieszane liście sałat, nowalijki, granat, trybula 22/42 pln

Dodatki do sałat

 
Grillowana wołowina
24 pln
Domowa wędzona i grillowana makrela z gremolatą
18 pln
Karmelizowane Halloumi
22 pln

Dania główne

 
Smażona pierś kaczki, puree z buraka, kasza bulgur, piklowana gruszka, sos winny z morelą
77 pln
Sezonowana polska wołowina  119 pln
Zad jagnięcy, puree z groszku, Rösti z cukinią, szpinak, sos rozmarynowy
86 pln
Polędwica wołowa, puree pistacjowe z natką, konfitowane gnocchi, jarmuż, sos Porto, mięta
99 pln
Filet z dorady, fasolka szparagowa z pance ą, raviolo z langustyną
72 pln
Stek z halibuta, młoda marchew, żebro BBQ, buerre blanc
92 pln
Smażony filet kulbina, cytrynowy topinambur, sercówki, pomidorowe fondue, bisque
82 pln

Dodatki do dań głównych

 
Mieszane sałaty, warzywa, vinaigrette
12 pln
Domowe frytki
12 pln
Szpinak saute
14 pln
Blanszowany groszek cukrowy
14 pln
Dodatkowe pieczywo
5 pln

Desery

 
Rabarbarowe Mille Feuille, domowy jogurt, ocet malinowy
28 pln
Czekoladowy ganache, maślanka, żel z bergamoty, lody waniliowe
32 pln
Karmelowe mascarpone,chrupek z mlecznejczekolady, orzechy laskowe,lody z palonego masła
28 pln
Krem cytrynowy, sos Kalamansi z jogurtem, ciastko owsiane, lody migdałowe
28 pln
Domowe lody i sorbety
18 pln
Deska serów
32 pln

Od 8 osób do rachunku doliczany jest serwis w wysokości 12% wartości rachunku.

Szef Kuchni | Bartłomiej Brzuska