winosfera
BACK
menu

Startery

 
Tuńczyk teriyaki, crust z sezamem i kurczakiem, wasabi, zielona herbata         
42 pln
Chrupiący krab "soft shell", pak choi, ananas, domowy sos sweet chilli
44 pln
Małże Św. Jakuba, karmelizowane skrzydełko kurczaka, fondue z pomidorów, piana z groszku
54 pln
Terrina z łopatki cielęcej, ozór cielęcy, smażona grasica, palone masło, sferyczny groszek
36 pln
Smażona foie gras, chutney z czereśni, karmelizowany brioche
36 pln
Carpaccio z polędwicy wołowej, starzona gouda, focaccia z czosnkiem niedźwiedzim
34 pln
Karmelizowany kozi ser, brioche z gruszką, buraki Crapaudine, dressing truflowy
38 pln

Zupy

 
Wiosenne consomme z drobiu, maccheroni z czarnego ryżu, domowa kiełbaska, lubczyk
42 pln
Zupa z czosnku niedźwiedziego, kwiat cukinii faszerowany młodym serem owczym
28 pln

Sałaty i pasty

 
Ravioli z perliczki, polenta, kasztany, sos foie gras 36/64 pln
Tagliatelle, trufla, masło, parmezan      26/46 pln
Burrata, grillowana ośmiornica, faszerowana mini papryczka, chorizo    42 pln
Mieszane liście sałat, warzywa, vinaigrette 22/42 pln

Dodatki do sałat

 
Grillowana wołowina
24 pln
Parowany łosoś
18 pln
Grillowane Haloumi
18 pln

Dania główne

 
Pieczona pularda, ragout z wiosennymi warzywami, trufle
78 pln
Specjał z polskiej, sezonowanej wołowiny cena dnia
Pieczony zad jagnięcy, grasica, bakłażan z miso, jogurt grecki
88 pln
Polędwica wołowa, zielone szparagi, puree z czarnego chleba na zakwasie, sos Porto z wasabi
96 pln
Filet z dorsza atlantyckiego, chowder, policzki, wątróbka, garganelli
84 pln
Filet z łososia bałtyckiego, ziemniakizporem, pureezkaparówirodzynek, vinaigre ezgranatem
84 pln
Filet z halibuta, białe szparagi, szpiczasta kapusta, lardo di collonata, vinaigre e z maślanką
92 pln

Dodatki do dań głównych

 
Mieszane sałaty, warzywa, vinaigrette
12 pln
Domowe frytki
12 pln
Szpinak saute
14 pln
Ecrase z warzyw korzeniowych
14 pln
Dodatkowe pieczywo
5 pln

Desery

 
Fondant z ciemnej czekolady, pinacolada, sorbet z ananasa 32 pln
Pave z ciemnej czekolady, oliwa z oliwek, ocet minus 8, lody z koziego mleka
28 pln
Pudding daktylowy, sos toffi, lody waniliowe
28 pln
Mus z aronii, tonka, jarmuż z bergamotą, lody herbaciane
28 pln
Domowe lody i sorbety
18 pln
Deska serów
32 pln

Od 8 osób do rachunku doliczany jest serwis w wysokości 12% wartości rachunku.

Szef Kuchni | Jakub Adamczyk