winosfera
BACK
wino

Kolacja sylwestrowa z muzyką na żywo / NYE

 
 31 grudnia 2018 resturacja Winosfera w Warszawie zaprasza na sylwestrową kolacje!
Drodzy goście serdecznie zapraszamy w noc sylwestrową na wspaniałą kulinarną podróż. Specjalnie na ten wieczór Szef Kuchni Bartłomiej Brzuska zaserwuje dania kuchni francuskiej z elementami śródziemnomorskimi. Nasz sommelier Mariusz Jasiura zaproponuje wyśmienite wina z całego świata. Wieczór umili Państwu muzyka na żywo: na fortepianie Łukasz Kowalski vocal Alicja Kowalska. 
 
Noworoczne menu
New Years eve menu
31.12.2018
 
Amuse bouche
 
Starter
Tatar z sarny, piklowane grzyby w occie z czarnego bzu, puder rozmarynowy,
domowe pieczywo z anchovies
Roe deer tartare, elderflower vinegar mushrooms, rosemary powder, home made bread with anchovies
De Muller Brut Nature Pinot Noir Blanc de Noirs, Tarragona, Hiszpania

Starter II
Palona langustyna, puree z cytryny, soliród, pomidory concasse, piana bisque
Scorched langoustine, lemon puree, samphire, tomato concasse, bisque foam
Luis Sebra Granito Cru Alvarinho Vinho Verde, Portugalia 2016

Danie główne / Main course
Smażony filet z halibuta, sos truflowo-orzechowy, pieczony biały burak, szpinak
Pan fried halibut fillet, truffle and hazelnut sauce, baked white beetroot, spinach
Chateau de maligny Chablis 1er cru La Fourchaume ,Burgundia, Francja 2017

Danie główne II / Main course II
Polędwica cielęca sous vide, puree z wędzonego czosnku, smażone lejkowce, piana ziemniaczana, bordowy jarmuż
Veal fillet sous vide, smoked garlic puree, saute tromppets de la mort, potato foam, curly kale
Spioenkop Pinotage, Elgin, RPA 2017

Deser / Dessert
Suflet bananowy, lody ze słodkiego miso
Banana souffle, sweet miso ice cream
Betty Riesling Spatlese, Marlborough, Nowa Zelandia 2016
 
Petits fours
 
Chef: Bartłomiej Brzuska
 
-------
 
Niezbęde informacje: 
 
Ilość miejsc ograniczona/limited places available
kieliszek szampana dla wszystkich / glass of champagne included 
cena/price: 290 zł
z winem/with wine: 399 zł
rezerwacji dokonujemy drogą mailową/reservation email only: 
pawel.banas@winosfera.pl , tel. 601262181 
 
Pobierz MENU
 
Do zobaczenia!