winosfera
BACK
wino

Nasze Brunello di Montalcino od Tenuta Silvio Nardi ocenione przez 4 różne prestiżowe gremia

Nasze Brunello di Montalcino od Tenuta Silvio Nardi zostało ocenione przez 4 różne prestiżowe gremia oceniające. Poniżej przedstawiamy oceny oraz notatki degustacyjne:
 
JAMESSUCKLING.COM
 
Brunello di Montalcino – w skali do 100 pkt. Otrzymało 95 punktów.
Aromaty jeżyn, łupek, muszli ostryg i trufli. Pełna ciała wino, z aksamitnymi taninami. Miękkie, o długotrwającym finiszu. Pikantne, wspaniałe wino.

Brunello di Montalcino Manachiara – w skali do 100 pkt. Otrzymało 98 punktów.
Złożone aromaty skóry, suszonych owoców i kwiatów. Piękny zapach. Pełne z aksamitną teksturą niesamowicie bogate i złożone. Wspaniałe i ekscytujące wino, pikantne i soczyste. Fantastyczne. Wielkie wino!

ROBERT PARKER
 
Brunello di Montalcino – w skali do 100 pkt. Otrzymało 92 punktów.
Pełne napięcia i energii. Piękne wino. Niuanse owocowe są wielowarstwowe i obfite z mnóstwem wiśni, czarnej porzeczki i jeżyny. Taniny są gładkie i dojrzałe, ze słodkimi akcentami. Wino o wspaniałej kompleksowości..

Brunello di Montalcino Manachiara – w skali do 100 pkt. Otrzymało 93 punktów.
Brunello di Montalcino Vigneto Manachiara kiedy się otwiera ukazuje bogactwo i koncentracje. Następnie częstuje nas bukietem przypraw i ciemnymi owocami. Ciemna śliwka, jeżyna i czarna porzeczka później w nosie szybko pojawiają się przyprawy, smoła i lukrecja. Intensywne, długowieczne Brunello. Słodkie dębowe taniny niosą olbrzymi potencjał.

Antonio Galloni VINOUS
 
Brunello di Montalcino – w skali do 100 pkt. Otrzymało 91 punktów.
Brunello di Montalcino jest soczyste, można je pić i teraz i w ciągu najbliższych kilku lat. Słodka czerwona wiśnia, malina, przyprawy i nuty kwiatowe. Brunello jest dość wyraziste.

Brunello di Montalcino Manachiara– w skali do 100 pkt. Otrzymało 91 punktów.
Brunello di Montalcino Vigna Manachiara jest bogatsze od poprzedniego Brunello. Giętkie i wyraziste w smaku, 2010 Manachiara będzie jeszcze lepsze za rok lub dwa, gdy taniny trochę złgaodnieją. Pikantność i nowa skóra dają dłuższy, soczysty finisz.
 
Jancis Robinson
 
Brunello di Montalcino – w skali do 20 pkt. Otrzymało 16 punktów.
Piękny kolor, rubinowy z pomarańczowymi odcieniami. Żelazo i ziemia oraz muśnięcie kandyzowanej skórki. Mało ekspresji owoców na podniebieniu (jeszcze). Trochę kremowości z dębu. Bardzo solidna tanina, która trochę przykrywa owocowość.

Brunello di Montalcino Manachiara– w skali do 20 pkt. Oceniła na 17 punktów.
Kolor jest skoncentrowany rubinowy z pomarańczowymi refleksami. W nosie czuć nuty wiśni oraz intensywnie słodkie owoce na podniebieniu z nutą dębu. Mam wrażenie, że wino miało zaimponować i robi to: intensywne, dojrzałe, dzięki modernistycznemu podejściu – bardzo przekonywujące.