“Świeżość i sezonowość to fundament mojej kuchni.”
 
Chef Bartłomiej Brzuska

Chłodna 31 Nasza kuchnia

Szef Kuchni Bartłomiej Brzuska swoje doświadczenie kulinarne zdobywał w Londynie pracując m.in. w dwu gwiazdkowej restauracji The Square z Philipem Howardem, czy Grennhouse na Mayfair! To właśnie tam przez 10 lat poszerzał oraz zdobywał wiedzę kulinarną. Po powrocie do Polski podjął współprace bezpośrednio z Winosferą!

W naszej kuchni Bartek skupia się na sezonowości oraz świeżości podawanych produktów. Głównym aspektem, którym kieruję tworząc menu są smaki z dzieciństwa oraz wykorzystanie naturalnych produktów dostępnych o danej porze roku.

Chłodna 31 Nasza historia

W budynku, w którym dzisiaj działa Winosfera, na początku XX wieku powstało kino "Czary". Kino funkcjonowało nieprzerwanie aż do wybuchu Powstania Warszawskiego 1 sierpnia 1944 roku. Ciekawe miejsce, utrwalone na kadrach starych fotografii, wzmiankowane przez Leopolda Tyrmanda w "Złym", pamiętające radość dwudziestolecia, a potem trwogę wojny i życia w gettcie. Zapomniane w okresie komunizmu i w latach nowej Polski, zostało odtworzone w 2012 roku, stanowiąc wkład Winosfery w rewitalizację tego zakątka ul. Chłodnej.

Chłodna 31 Zespół
Szef kuchni
Bartłomiej Brzuska
Szef Kuchni Bartłomiej Brzuska swoje doświadczenie kulinarne zdobywał w Londynie pracując m.in. w dwu gwiazdkowej restauracji The Square z Philipem Howardem, czy Grennhouse na Mayfair! To właśnie tam przez 10 lat poszerzał oraz zdobywał wiedzę kulinarną. Po powrocie do Polski podjął współprace bezpośrednio z Winosferą!
Sous Chef
Maciej Kotowski
Sous Chef
Przemysław Suska
Sous Chef
Krzysztof Pawlik
General Menager
Piotr Zientara
Uznanie Nasze wyróżnienia

Winosfera w Warszawie nieustannie rekomendowana i wyróżniania w prestiżowych przewodnikach:

  • Michelin Guide Main Cities of Europe 2014, 2015, 2016, 2017, 2018
  • Gault Millau Polska 2014, 2016, 2017
  • Poland 100 Best Resturants
  • Fine Dining Week 2017: Najlepsze Atmosfera, Najlepszy Debiut